Vágólapra másolva!
Tizenhat ország, mintegy 150 versenyzőjének a szereplése biztos a szerdán kezdődő és szombatig tartó, 50. Bocskai István nemzetközi ökölvívótornán, Debrecenben.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Csötönyi Sándor elnök hangsúlyozta: a jubileumi viadalt rekordmezőnnyel ünneplik annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és Kuba csapata sem érkezik Magyarországra, mert mindkét fél túlzott igényeket támasztott utazásáért cserébe. Szintén lemondta a meghívást a háromszoros olimpiai bajnok, kubai Teofilo Stevenson, aki díszvendégként látogatott volna el a hajdúsági megyeszékhelyre.

Ugyanakkor diplomáciai siker, hogy jelen lesz a versenyen az európai szövetség (EABA) új elnöke, az orosz Eduard Huszainov, valamint az Európai Unió sportági szövetségének első embere, Michel Baudel is.

A francia sportvezető a sajtótájékoztatón is részt vett, amelyen Toller Lászlóval, a májusi EU-s bajnokság helyszínéül szolgáló, Pécs polgármesterével támogatói megállapodást írt alá. Baudel hangsúlyozta, hogy a bajnokságot három éve, többek között azért hívták életre, hogy megállítsák az európai bokszélet visszafejlődését, ugyanis az elmúlt időszakban drasztikusan csökkent az Európai Unió országaiban a bokszklubok száma, s a sportminisztériumok is kihátráltak a sportág mögül.

Csötönyi Sándor ez utóbbi viadallal kapcsolatban hangsúlyozta: rekordot jelentő, 29 ország képviselőit várják és szeretnék elérni, hogy az egyelőre még nem tag, Horvátország legjobbjai is ringbe léphessenek. A MÖSZ elnöke ugyanakkor szomorúságának adott hangot amiatt, hogy ezt a rangos eseményt az állam nem támogatja.