Vágólapra másolva!
Két mellúszó döntőben egy hatodik és egy hetedik helyezést ért el Kovács Ágnes a 37 ország versenyzőit felvonultató berlini rövid pályás Világkupa-verseny vasárnapi, befejező napján.

Az 50 méteres medencében olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar klasszis - aki a téli pihenő után kevesebb mint három hete kezdte el felkészülését - 50 m mellen nyolcadikként (32.08 mp) biztosította helyét a fináléban, ott pedig 32.02-vel hetedikként csapott a célba.

Alig egy órával később 200 m mellen - amelyben a délelőtti selejtezőben 2:25.99 perc alatt, ötödik legjobbként teljesítette a távot - ugyancsak döntőzött a Kőbánya SC klasszisa, s 2:25.64-gyel hatodik lett.

Ez utóbbi számban a december eleji, trieszti rövid pályás Európa-bajnokságon 2:25.09-cel ugyancsak a hatodik helyen végzett, vagyis a nyári, budapesti nagymedencés Eb-ig vezető út legelején járva feltétlenül biztató a berlini "próbaúszás".

Kovács - aki a németországi viadalon 100 m vegyesen vasárnap nem indult el - szombaton két számban tesztelte pillanatnyi erőállapotát: 100 m mellen csak az időfutamos szereplést vállalta, míg 200 m vegyesen a döntőben is rajthoz állt és 2:14.91 perccel a 6. helyet szerezte meg.