Vágólapra másolva!
Az athéni olimpiai aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott diszkoszvető Fazekas Róbert és kalapácsvető Annus Adrián haladékot kér a nemzetközi Sportdöntőbíróságtól (CAS), amely arra kötelezte őket, hogy január 30-ig fizessék be elvesztett perük költségeit.

Erről szombaton, az MTV Napkelte című adásában beszélt a két atléta, akik elárulták: Fazekasnak 20, Annusnak pedig 15 ezer eurós számlát kell kiegyenlítenie, de jelenleg egyikük sem tudja ezt megtenni. Ügyvédjükön keresztül azt szeretnék elérni, hogy visszatérésük után, későbbi pénzdíjaikból törleszthessék a tartozást.

Az egyformán világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok sportolók tavaly jelentették be, hogy eltiltásuk lejárta után folytatják pályafutásukat, s már edzésbe is álltak.

Annust és Fazekast doppingvétség miatt megfosztották az athéni olimpián szerzett győzelmüktől, és két évre felfüggesztették versenyzési engedélyüket. Az atléták a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése ellen a CAS-hoz fordultak, amely elutasította a fellebbezésüket. A CAS állásfoglalását követően az Annust előzőleg felmentő, Fazekast pedig csak egy évre eltiltó Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) is hatályon kívül helyezte korábbi döntését, és igazodva a CAS határozatához a két atlétát két esztendőre eltiltotta. Fazekas büntetése 2004. szeptember 7-től, Annusé pedig 2004. szeptember 30-tól datálódik.