Vágólapra másolva!
Veres László, Kótai Mihály menedzsere cáfolja azt a sajtóértesülést, amely szerint a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) elvette volna a magyar ökölvívó nagyváltósúlyú világbajnoki övét.

Kótai címe az után került veszélybe, hogy december 2-án egy felhozó mérkőzésen vereséget szenvedett a brit Peter Conwaytől. Nem sokkal a nottinghami összecsapást követően az IBO bajnoki tanácsa úgy határozott, Kótai megtarthatja övét, de azt 90 napon belül Conway ellen kell kockára tennie.

A profibox.hu internetes szaklap ugyanakkor utóbb arról számolt be, hogy változott a szervezet álláspontja, igaz, a Kótai-Conway mérkőzés visszavágója valószínűleg az üresen maradt trónért zajlik majd.

"Tévedés történt, s mi már megkaptuk az IBO levelét, amiben elnézést kértek a történtek miatt" - mondta a Kótai menedzser-edzője a honlapnak. "Kótai Mihály az IBO nagyváltósúlyú világbajnoka, és ebben a minőségében március 3-án vagy március 10-én vívja a visszavágó mérkőzést Steve Conwayjel."

A szervezet korrigáló levele a profibox.hu-hoz is eljutott. Ebben Ed Levine IBO-elnök megerősítette, hogy továbbra is Kótai Mihály a nagyváltósúly világbajnoka.