Vágólapra másolva!
Az A csoport első mérkőzésén az amerikaiak legyőzték a szerb-montenegróiakat a perth-i Hopman-kupán, a vegyescsapatok nemhivatalos tenisz-világbajnokságán.

A csoport, 1. forduló:
Egyesült Államok - Szerbia és Montenegró 2-1
Raymond - Ivanovic 2:6, 4:6
Dent - Djokovic 6:1, 6:4
Dent, Raymond - Djokovic, Ivanovic 7:6 (7-3), 6:2

A csoportnak még tagja Oroszország és Svédország, míg a B jelű négyest Argentína, Németország, Ausztrália és a selejtezőből feljutott Hollandia alkotja.

Az ausztráloknál Todd Reid helyettesíti a folytatásban Wayne Arthurst, aki vádliproblémája miatt volt kénytelen visszalépni a tornától azután, hogy az első fordulóban még pályára lépett a németek ellen.

Sérülése három hétre nyúlik vissza, s noha úgy tűnt, hogy mostanra rendbejött, szombaton kiújultak a fájdalmai. Ezzel egyszersmind kétségessé vált, hogy részt vehet-e a hónap második felében sorra kerülő ausztrál nyílt bajnokságon.

Ried Samantha Stosur oldalán igyekszik javítani a helyzeten, az ausztrálok ugyanis 2-1-es vereséggel kezdték szereplésüket a Hopman-kupán.

David Nalbandian remek formában van és bízik abban, hogy a Mesterek Kupáján elért sikere után, az esztendő első tenisz Grand Slam-tornáján, az Australian Openen is diadalmaskodik.

"A sanghaji siker hatalmas lökést adott, megnőtt az önbizalmam. Ezt követően pihentem egy keveset a családommal, majd néhány bemutató viadalon vettem részt és nagyon jól megy tenisz. Hiszek abban, hogy Melbourne-ben is a csúcson leszek" - fogalmazott a 24 éves argentin játékos, aki november 20-án az idényzáró viadalon óriási csatában győzött a világelső svájci Roger Federer ellen.

Az Australian Open január 16-án rajtol. Tavaly az orosz Marat Szafin nyerte a versenyt, Nalbandian a negyeddöntőben kapott ki a hazai közönség előtt szereplő Lleyton Hewitt-tól.

Vilas-kupa: Nalbandian sikerehttp://www.origo.hu/sport/egyeni/tenisz/20051207nemek.html?pIdx=2