Vágólapra másolva!
Hollandia jutott tovább a selejtezőből a perth-i Hopman-kupa, azaz a vegyescsapatok nemhivatalos tenisz-világbajnokságának első napján.

A hollandok 2-1-re verték a B csoport egyetlen kiadó helyéért Kínát a kvalifikációban, s ezzel Németország, Argentína és a házigazda Ausztrália társaságába kerültek. Az A jelű négyesben Oroszország, az Egyesült Államok, Svédország és Szerbia-Montenegró együttese szerepel szombattól, ám elképzelhető, hogy az oroszokvisszalépnek, mivel Marat Szafin után Tejmuraz Gabasvili is megsérült, így egyikük sem tudja vállalni a játékot. Az orosz csapat vezetői lázas igyekezettel próbálnak újabb helyettest találni, ám a szervezők szerint nincs egyszerű dolguk, ugyanis - mint közölték - egyetlen hadra fogható orosz játékos sem tartózkodik pillanatnyilag Ausztráliában.

A 18. alkalommal sorra kerülő torna érdekessége, hogy bemutatkozott a Sólyomszemnek nevezett számítógépes rendszer, amely a labda becsapódási helyét figyeli a pályán. A három évig tesztelt segédeszköz a játékosok kérésére két, az alapvonal mögött elhelyezett képernyőn mutatja meg a vitatott eseteket, de a végső döntés - illetve a reklamálás jogosságának megítélése - továbbra is a főbírót illeti meg.