Vágólapra másolva!
A moszkvai Szuperbajnokságon két fordulóval a befejezés előtt Szergej Rublevszkij egypontos előnnyel vezet: a kilencedik fordulóban sötéttel gyorsan remizett Alekszandr Halifmannal. Ismét csalódást okozott Vlagyimir Kramnyik, 18 lépésben már döntetlenben egyezett meg Dmitrij Jakovenkoval, nem is kísérelte meg, hogy igazi küzdelem alakuljon ki a sakktáblán. A játéknapon Jevgenyij Barejev aratott értékes győzelmet, holtversenyben a második helyet jelenti nyerése. Peter Szvidler elvesztette veretlenségét, már csak holtversenyben az ötödik Alekszandr Morozeviccsel.

A Központi Sakk-Klubban zajló viadal kilencedik játéknapján ismét a világos színnel játszók voltak eredményesek, három partit is nyertek. Az éllovas Szegej Rublevszkij sötéttel gyorsan remizett a még nyeretlen Alekszandr Halifmannal. A klasszikus sakkozás világbajnoka, Vlagyimir Kramnyik ismét elszomorította híveit, már a 18. lépés után döntetlenben állapodott meg Dmitrij Jakovenkoval. A fordulóban Jevgenyij Barejev és Alekszandr Morozevics ért el fontos győzelmet.

Barejev gyorsan túltette magát az egy nappal korábbi meglehetősen tragikus vereségen, amelyet Alekszej Drejevtől szenvedett el. A bajnokságon még veretlen Peter Szvidler kedvenc Grünfeld védelme nem állta ki az újabb próbát, világos szabadgyalogjának előrenyomulása ellen nem volt ellenszere. Morozevics a tőle megszokott módon, eredetien játszotta a megnyitást, s ezzel még a rutinos rókát, Drejevet is zavarba hozta. Ebben a játszmában is a világos szabadgyalog játszotta a főszerepet. Vagyim Zvjagincev immár harmadszor próbálkozott a szicíliai védelem ellen a 2.Ha3-mal, az ismeretlen állásban mindketten hibáztak. A legfiatalabb résztvevő, a 18 éves Jevgenyij Tomasevszkij kedvezőbb pozícióban azonnal vesztőt húzott. A bajnokságon eddig lejátszott 54 játszmából 24 végződött döntéssel, Rublevszkij és Zvjagincev még veretlen, Halifman és Tomasevszkij pedig nyeretlen.

A 9. forduló eredményei:
Barejev (2675) - Szvidler (2740) 1 - 0 (Grünfeld védelem, 37)
Zvjagincev (2659) - Motylev (2632) döntetlen (Szicíliai védelem, 35)
Volkov (2614) - Tomasevszkij (2564) 1 - 0 (Nimzoindiai védelem, 65)
Halifman (2653) - Rublevszkij (2652) döntetlen (Szicíliai védelem, 14)
Morozevics (2707) - Drejev (2694) 1 - 0 (Caro-Kann védelem, 42)
Jakovenko (2644) - Kramnyik (2707) döntetlen (Orosz Huszárjáték, 18)

A bajnokság állása:
1. Rublevszkij 6,5 pont
2-4. Barejev, Jakovenko és Zvjagincev 5,5
5-6. Morozevics és Szvidler 5
7. Kramnyik 4,5
8. Motylev 4
9-10. Drejev és Halifman 3,5
11. Volkov 3
12. Tomasevszkij 2,5

A 10. forduló párosítása:
Szvidler - Morozevics
Motylev - Barejev
Tomasevszkij - Zvjagincev
Rublevszkij - Volkov
Jakovenko - Halifman
Kramnyik - Drejev