Vágólapra másolva!
Nyikolaj Valujev, a Boksz Világszövetség (WBA) újdonsült nehézsúlyú világbajnoka a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: korántsem szörnyeteg, mint ahogy a méretei miatt sokan nevezik őt, hanem alapvetően egy nyugodt ember, aki például nagyra értékeli a költészetet.

A 213 cm magas, 147 kg súlyú óriás december 17-én, Berlinben, 12 menetes mérkőzésen verte pontozással a WBA-címvédő amerikai John Ruizt. A "Kelet szörnyetegeként" is emlegetett 32 éves öklözőt három bíró közül kettő látta jobbnak, az egyik 116-114, a másik 116-113 arányban, míg a harmadik pontozó döntetlenre - 114-114-re - hozta ki a csatát.

"Tényleg nem vagyok szörnyeteg. Ami a bokszban vonz, az a veszély. Szükségem van az adrenalinszint-emelkedésre, amit azonban hétköznapi helyzetekben nem tudok elérni. Egyébként meg magam is írogatok verseket" - mesélte az öklöző.

Valujevnek - aki a legmagasabb és legsúlyosabb nehézsúlyú bokszvilágbajnok - hibátlan a mérlege a profik között: eddig 44 mérkőzést vívott, és mindannyiszor győztesként hagyta el a ringet.