Vágólapra másolva!
Bíróság elé kell állnia Olaszországban Lance Armstrongnak, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hétszeres győztesének, aki a vád szerint a tavalyi, franciaországi viadalon megfenyegette sportolótársát, Filippo Simeonit.

Az amerikai klasszis ügyvédje elárulta: a tárgyalásra március 7-én kerül sor, s ha védencét bűnösnek találják, pénzbírságra számíthat. Simeoni a 2004-es viadalt követően azt mondta: Armstrong a 18. szakaszon fenyegette meg őt.

Az ominózus etapon hatan megszöktek a mezőnytől, s hozzájuk akart csatlakozni az olasz kerekes, akinek korábban több vitája is volt tengerentúli riválisával. Csakhogy Armstrong az összetettben élen állótól teljesen szokatlanul vele tartott, ezzel tulajdonképpen "halálra ítélte" próbálkozását, hiszen vele a nyakán a karaván semmiképpen sem engedte volna el.

Miután a mezőny utolérte őket, hátramaradtak, s beszélgettek. Az amerikai csillag állítólag ekkor fenyegette meg Simeonit, hogy tönkreteszi. A két sportoló viszálya még 2002-ben kezdődött, amikor Simeoni egy bolognai doppingper kapcsán terhelő vallomást tett a hírhedt dr. Michele Ferrarira, aki tiltott szerrel látott el több sportolót.

Az orvos többek között kapcsolatban állt Armstronggal is. Később a tengerentúli sztár hazugnak nevezte Simeonit, aki ezért rágalmazásért beperelte őt.