Vágólapra másolva!
Az Ivan Ljubicic, Mario Ancic kettős nagy küzdelemben, 2 óra 48 perc alatt három játszmában nyert a Dominik Hrbaty, Michal Mertinak páros ellen, és ezzel a horvát válogatott 2-1-re vezet a vendéglátó szlovákokkal szemben a tenisz Davis-kupa-döntőjében, Pozsonyban.

Az első játszmát rövidítésben, míg a másodikat viszonylag simán nyerte a horvát duó. A harmadik, egyben utolsó felvonásban ismét rövidítésre került sor, amelyben újfent a nagyon magabiztosan teniszező vendégek diadalmaskodtak.

A horvátokat ezzel már csak egy győzelem választja el a végső - történelmi - sikertől. Eddig ugyanis sem Horvátország, sem Szlovákia nem hódította el a trófeát.

Ivan Ljubicic az idén továbbra is verhetetlen a Davis-kupában: a szombati újabb diadalával már hét egyest és négy párost nyert és amennyiben vasárnap is sikeres lesz, akkor beállítja John McEnroe rekordját. Az amerikai teniszzseni 1982-ben minden mérkőzésén diadalmaskodva vezette győzelemre az amerikai válogatottat a Dk-ban.

A horvát kapitány azonban még ezzel a csúccsal is vetekedhet: Niki Pilic 1988, 1989 és 1993-ban a német csapatot irányítva hódította el a trófeát. Ha jelenlegi gárdájával győz Pozsonyban - és erre minden esélye megvan -, akkor ő lesz az első szakvezető a Dk történetében, aki két különböző válogatott élén diadalmaskodik.

Davis-kupa, döntő
Szlovákia - Horvátország 1-2 - állás a második nap után
Dominik Hrbaty, Michal Mertinak - Mario Ancic, Ivan Ljubicic 6:7, 3:6, 6:7

Vasárnap 14 órától a hátralévő két egyest bonyolítják le.