Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) moszkvai ülésén arról döntött, hogy a következő idényben megújul a Grand Prix-sorozat, amelyhez - World Athletics Tour néven - az eddigi 34 helyett mindössze 24 viadal tartozik majd.

A széria március 9-én, Melbourne-ben rajtol és a szeptember 9-10-én sorra kerülő stuttgarti Világdöntővel ér véget. A World Athletics Tour 12-12 első, illetve másodosztályú versenyt foglal magába. Az elit csoporthoz a változatlanul Golden League néven futó sorozatba tartozó oslói (június 2.), párizsi (július 7.), római (július 14.), zürichi (augusztus 18.), brüsszeli (augusztus 25.) és berlini (szeptember 3.) erőpróba tartozik többek között.

A versenyeken az atléták pontokat gyűjthetnek, s az idény legjobbjai vehetnek részt a németországi, közel hárommillió dollár összdíjazású finálén. Az egyelőre még nyitott kérdés, hogy a GL-széria eddigi egymillió dollárosa fődíját, a jackpotot hogyan osztják szét.

Az orosz fővárosban rendezett tanácskozáson a doppingellenőrzés is szóba került. Az IAAF idén összesen 3674 vizelet- és 1343 vérvizsgálatot végzett el, s jövőre is hasonló nagyságrendű tesztszámot tervez.

Az IAAF döntött arról is, hogy 2008-ban Valencia rendezheti a fedett pályás világbajnokságot, míg ugyanabban az évben a mezeifutó vb-re a kenyai Mombasában kerül sor.