Vágólapra másolva!
Bárdosi Sándor bronzérmet szerzett a kötöttfogásúak 84 kg-os súlycsoportjában a budapesti birkózó-világbajnokságon, miután a harmadik helyért kiírt összecsapáson legyőzte a dél-koreai Kim Jung Szubot.

Nem teljesen úgy sikerült Bárdosi Sándor számára a délutáni versengés a budapesti birkózó világbajnokságon, ahogy szerette volna. Olimpiai ezüstérmes versenyzőnk esélyesként lépett pályára az elődöntőben a fehérorosz Alim Szelimav ellen, s jól is kezdett, hiszen 2-1-re övé lett a menet.

A második etapban megkezdődött a Canossa-járás: a pihenő után, az álló helyzetnél váratlanul bekövetkezett a legrosszabb, ugyanis a szakasz finisében egy rossz lépést követően aláfordult Bárdosi korábban megsérült bokája. A sorsolás után a láthatóan komoly fájdalmakkal küzdő hazai birkózónak kellett térdelésbe ereszkednie, de az egyik lábával már képtelen volt a védekezését segíteni. Talán ezt ellensúlyozandó kézzel kétszer is megfogta ellenfele bokáját, amiért mindkétszer karikás intést kapott, amiből már volt neki egy korábban, így a leléptetés sorsára jutott.

Nem volt mit tenni, Bárdosi számára a bronzmérkőzés jelenthette a vigaszt. Amikor szőnyegre lépett a koreai Kim ellen már látni lehetett rajta az elszántságot, s ez parádés birkózással párosult. Bárdosi mindkét menetben meggyőző fölénnyel nyer, így a világbajnokság hatodik napján ismét érmet szerzett a magyar válogatott

Bárdosi Sándor ezzel - Majoros Istvánhoz hasonlóan - először állhat a felnőttek között világbajnoki dobogóra.

Vasárnap a férfi kötöttfogásúak 60, 96 és 120 kg-os kategóriáinak küzdelmeivel zárul a vébé. A magyarok közül Kliment László (60 kg) a norvég Stig Andre Berge ellen kezd a legjobb 16 közé jutásért. Virág Lajos (96) a szlovén Mitja Sedmakkal találkozik szintén a 32 között.

A négyszeres vb-ezüstérmes, Európa-bajnok nehézsúlyú, Deák Bárdos Mihály az első fordulóban erőnyerő, így rögtön a nyolcaddöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe a japán Szavada Naoki ellen.