Vágólapra másolva!
Három hónappal gyermeke születése után máris meggyőző produkciót nyújtott az olasz vívóválogatott edzőtáborában, így indulhat az októberi, lipcsei világbajnokságon a kétszeres egyéni olimpiai bajnok, sokszoros világelső Valentina Vezzali.

A női tőrvívás jelenlegi első számú klasszisa, aki általában idegőrlően türelmes, egyúttal rendkívül eredményes vívásával valósággal őrületbe kergeti ellenfeleit, július 9-én szült.

A kis Pietro érkezését követően bő két hónappal elkezdett tréningezni, és Andrea Magro szakági vezető szerint a közös edzőtáborozásra már viszonylag jó formában érkezett.

A visszatérésben segítheti Vezzalit rendkívül nagy tapasztalata, amit az olimpiákon, illetve világbajnokságokon szerzett 12 aranyérme fémjelez.

Hasonló újrakezdésre több példa is akad ebben a sportágban. Laura Flessel-Colovic francia párbajtőröző például 2001 tavaszán szült, majd ugyanabban az évben, októberben már részt vett és ezüstérmet szerzett a nimes-i vb-n.

Még nála is nagyobb sikert ért el a fegyvernem másik klasszisa, Nagy Tímea, aki egy-egy gyermekáldás után - ha nem is ilyen rövid időn belül - szerzett olimpiai bajnoki címet Sydneyben és Athénban.