Vágólapra másolva!
Péntek este 20 órakor a francia Levallois otthonában kezdi meg szereplését a BVSC férfiasztalitenisz-csapata a Bajnokok Ligájában, amelyet ettől az évadtól kezdve 16 csapatosra bővített az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU).

A ranglista alapján a magyar bajnokcsapat tizenhatodikként épphogy befért az elitligába, ahol a C csoportba kapott besorolást. A francia Levallois mellett ebben a négyesben szerepel még a német TTF Ochsenhausen, valamint a spanyol Club Cajagranada csapata is. A csak magyar játékosokkal (Lindner Ádám, Varga Zoltán, Jakab János és Molnár Krisztián) kiálló zuglói klubnál úgy vélik, már az is óriási dolog, hogy a BVSC részt vehet a sorozatban.

A pénteki mérkőzésen a vendéglátó francia csapatban olyan klasszisok játszanak, mint a egyéni Európa-bajnok és páros világbajnok svéd Peter Karlsson, a francia Damien Eloi vagy a szintén gall, egyéni világbajnok, olimpiai ezüstérmes (1992) Jean Philippe Gatien. A pingpong-csillagokat Budapesten is köszönthetjük majd, hiszen a BVSC valamennyi ellenfelével itthon is és idegenben is megmérkőzik. A lebonyolítás menete szerint a csoportok első és második helyezettjei jutnak az egyenes kieséses szakaszba, ahol előbb a negyeddöntőkre, majd az elődöntőkre és végül a fináléra kerül sor.

Ami a férfi Bajnokok Ligája történetét illeti: a győzelmek tekintetében a Vlagyimir Szamszonovval felálló belga Royal Vilette Charleroi a csúcstartó, amely négyszer nyert ebben a sorozatban. Idén májusban azonban megszakadt a belga csapat sikerszériája, hiszen a német Timo Boll-lal felálló TTV Gönnern nyerte meg a kupát.

A férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztása:
A csoport: LKS Odra Gloska (lengyel), Charleroi (belga), GV Hennebont (francia), TTC Grenzau (német)
B csoport: SAG Cestas (francia), Zagreb (horvát), Emanuelle Milano (olasz), Gönnern (német)
C csoport: Levallois (francia), BVSC (magyar), Ochsenhausen (német), Cajagranada (spanyol)
D csoport: SVS Niederösterreic (osztrák), Vaillante (francia), Sucha (cseh), Düsseldorf (német)

A női Bajnokok Ligája sorozata szeptember 30-án rajtol nyolc csapat részvételével - itt a Postás-MATÁV és a Statisztika érdekelt.