Vágólapra másolva!
A negyedik helyen kiemelt Marat Szafin kiesett a cincinnati férfitenisz-tornán, miután két játszmában vereséget szenvedett Robby Ginepritől. A torontói női versenyen Kim Clijsters mindössze egy gémet vesztett az olasz Flavia Pennetta ellen, Anasztaszja Miszkina pedig szintén két játszmában jutott elődöntőbe az argentin Gisela Dulko ellen.

A térdműtétje után orvosa tanácsa ellenére induló Szafin pocsékul kezdte a negyeddöntőt, Ginepri kétszer is elvette az adogatását, és 6-2-re behúzta az első szettet.

A másodikban aztán feljavult az orosz, de 4-3-nál ismét brékelt az amerikai, majd hozta a sajátját, és ezzel először jutott a négy közé Mestersorozatba tartozó tornán. Árulkodó statisztika, hogy amíg Ginepri hat ki nem kényszerített hibát ütött, addig Szafin ugyanebből huszonötöt jegyzett.

A világelső Federer 3-0-val kezdett az argentin Acacuso ellen, de a dél-amerikai egyenlített, végül mégis a svájci örülhetett, mert 5-4-nél elnyerte ellenfele adogatását. A másodikban 2-1-nél brékelt az első kiemelt, és nem hagyott esélyt Acacusónak a folytatásban.

ATP-torna, Cincinnati (2,45 millió dollár), negyeddöntő:
Ginepri (amerikai) - Szafin (orosz, 4.) 6:2, 6:3
Federer (svájci, 1.) - Acacuso (argentin) 6:4, 6:3

Torontóban a Miszkina-Dulko meccs első három játékát egyaránt a fogadó nyerte, de az adok-kapokból az orosz jött ki jobban, és hozta az első játszmát. A másodikban egyszer még visszajött az argentin, de 5-5-nél ismét brékelt Miszkina, és onnantól egyenes út vezetett az elődöntőbe.

Clijsters is ott van a négy között, de jóval simábban abszolválta a negyeddöntőt, negyven perc alatt elintézte az olasz Pennettát.

WTA-torna, Toronto (1,3 millió dollár), negyeddöntő:
Clijsters (belga, 7.) - Pennetta (olasz, 14.) 6:0, 6:1
Miszkina (orosz, 9.) - Dulko (argentin) 6:4, 7:5