Vágólapra másolva!
Kevesebb, mint ötven nappal a budapesti kötött-, szabadfogású és női birkózó-világbajnokság rajtja előtt már 100 ország jelezte részvételét, s a szervezők várakozásai szerint ez a szám 120-ra emelkedhet, ami csúcsot jelentene a sportág történetében.

Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke a szeptember 26. és október 2. közötti vb keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem csak méreteit tekintve, de a kiegészítő programok szempontjából is egyedülálló lesz a budapesti viadal. Újdonság, hogy - a versenyzők megérkezésétől, a sorsoláson, a versenyeken, a doppingellenőrzésen át az elutazásig - az esemény minden mozzanatát számítógépen rögzítik. A sportvezető elmondta továbbá, hogy október elsején Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is kilátogat a Papp László Sportarénába.

Gáspár Tamás, a szervezőbizottság ügyvezetője hozzátette, hogy a kilátogatók a sportcsarnok mellett kialakítandó vb-parkban is szórakozhatnak, ahol több sportágat (például streetball, íjászat) is ki lehet próbálni. A világbajnokság ideje alatt nyílt diákolimpiára kerül sor, valamint a második birkózótalálkozóra is, a vb-parkban pedig birkózótörténeti kiállítást tekinthetnek meg a sportbarátok.

A világbajnokság eseményeit a Magyar Televízió közvetíti. Az MTV, amely kereskedelmi szerződést kötött a magyar szövetséggel, 20 kamerával és 100 munkatárssal lesz jelen a viadalon, a közvetítések pedig négy kontinensen lesznek láthatóak világszerte.