Vágólapra másolva!
Pénteken délelőtt izgalmas küzdelmekkel, az 1000 méteres középdöntőkkel kezdődött a poznani Eb második napja, majd délután az 500 méteres középfutamokra került sor, ahol mind a négy magyar versenyzőnek, Benkő Zoltánnak, Vereckei Ákosnak és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor párosnak is sikerült a finálé kiharcolása.

Péntek reggel, 9 órakor rögtön egy magyar érdekeltségű versennyel, a K-1 1000 méteres középfutamokkal kezdődött a nap, ahol Benkő Zoltán remekelt. Tegnap alig maradt el az olimpiai bajnok Erik Veraas Larsen mögött, ma pedig elsőként, 3:39.512 perces időeredménnyel sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást.

A délután első versenyén Vereckei Ákos K-1 500 méteren elsőként ért a célba és egyúttal a vasárnapi fináléba is. Már csak egy izgalmat tartogatott számunkra a pénteki nap, Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor 500 méteres középfutamát, ahol végül az új K-2-es egységünk a második helyen lapátolta be magát a döntőbe.

Minez azt jelenti, hogy minden magyar egység ott lesz a szombati 1000 méteres és a vasárnapi 500 méteres döntőkben, ahol remélhetőleg hasonló szép eredmények születnek majd, mint az elő- és középfutamok során.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány a következőképpen értékelte az elmúlt két nap eseményeit: "Az első feladatot teljesítették versenyzőink, hiszen minden egységnek sikerült a döntőbe jutás. Különösen biztató, hogy néhány egység - a Kovács, Janics páros, a Kozmann, Kolonics kenu kettes, a Kökény, Kucsera kajak duó illetve a Paksy, Benedek, Szabó, Bóta 500 női négyes - nagyon jó időket ment az előfutamokban. Ők mindenképpen dobogóra, sőt aranyéremre esélyesek, de a többiektől is jó szereplést várok. Nehéz azonban megmondani, mire számíthatunk a döntők során, hiszen minden futam más. Ma például az időjárás is kedvezett a versenyzésnek, a nagy meleget leszámítva majdnem ideálisnak mondható ez az idő. Ami az olimpiai bajnok férfi kajaknégyest illeti: az, hogy tegnap csak a harmadik idővel kerültek döntőbe, nem jelent semmit, hiszen, ne felejtsük el, hogy aznap Vereckei Ákosnak és Kammerer Zoltánnak is volt még egy előfutama. Nem adtak ki magukból mindent, úgyhogy ennél csak jobbak lehetnek, s bár a mezőny nagyon erős, tőlük és a többi magyar egységtől is szép eredményekre számíthatunk."