Vágólapra másolva!
Cseh László a negyedik legjobb idővel bejutott a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe a montreali vizes világbajnokságon. Boulsevicz Beatrix és Jakabos Zsuzsanna lemaradt a fináléról 200 pillangón.

A 100 méteres hátúszásban bronzérmet szerzett Cseh tulajdonképpen kényelmesen jutott a döntőbe, futamában a második helyen végzett Michael Phelps mögött, a két elődöntőt tekintve pedig a negyedik legjobb időt úszta.

A 200 m női pillangó két középdöntőjében két magyarért szoríthattunk, Boulsevicz Beatrix és Jakabos Zsuzsanna lépett rajtkőre, de egyikük sem járt sikerrel, Jakabos 2:11.82 perccel a 12., Boulsevicz 2:12.30-cal pedig a 13. helyen végzett. A legjobb időt a lengyel Jedrzejczak érte el.

Ami a döntőket illeti: a férfiaknál 50 mellen a 35 éves Mark Warnecke meglepő győzelmet aratott, 200 pillangón Pawel Korzeniowski révén lengyel siker született, 800 gyorson pedig az ausztrál Grant Hackett fantasztikus világcsúcsot úszva nyert aranyérmet.

A nőknél mindössze egy számban avattak bajnokot, 200 gyorson a francia Solenne Figues fogadhatta a gratulációkat. Az 50 hát elődöntőjében a kínai Gao Csang 28.31-gyel új világbajnoki csúcsot ért el.