Vágólapra másolva!
Három magyar is versenybe szállt a szerdai úszóselejtezőkben, és mind Jakabos Zsuzsanna, mind Boulsevicz Beatrix, mind Cseh László sikerrel vette az akadályt, hiszen mindannyian továbbjutottak a legjobb 16 közé.

A középdöntőhöz szükséges idő a Montrealba világranglista-ötödikként érkezett Boulsevicznek jött nehezebben össze, futamában - remek első száz után - a negyedik lett 2:12.62 perccel, amely az összesítésben a 14. helyre volt elég.

Jakabos, a 200 m vegyes vb-nyolcadikja, jobban bírta a matinés megpróbáltatást: ő 2:11.14 perc alatt tudta le a távot, s végül a hetedik helyről masírozott tovább az esti középdöntőbe.

A magyar úszás első montreali vb-érmese, a 100 m háton harmadik Cseh László ismét vitézkedett: 200 m vegyesen a legjobb időt - 1:59.56 p - produkálva jutott be a középdöntőbe.

Teljesítményének értékét növeli, hogy - bár a selejtezőben valamelyest mindenki tartalékol a folytatásra - egyedül ő került 2 percen belülre úgy, hogy a befejező gyorson szemmel láthatólag visszavett a sebességből.

A mezőny másik két - egyformán amerikai - klasszisa, a szintén két percen belüli időre képes olimpiai és világbajnok, a távon már világcsúcsok sorát elérő s jelenleg is 1:55.94-gyel a rekordot birtokló Michael Phelps és az olimpiai ezüstérmes Ryan Lochte ugyancsak magabiztosan, de Csehénél gyengébb produktummal került tovább.

"Örülök a 2 percen belüli időmnek, nagyjából ennyire is számítottam, viszont a mozgásom nem volt az igazi. Nem éreztem könnyednek magam, mintha a 100 hát utóhatása még bennem lett volna. Most megyek és alaposan átgyúratom magam, mert az esti középdöntőben szeretnék még jobbat úszni. Ennél csak jobb lehetek..." - mondta a selejtezőgyőztes Cseh László.