Vágólapra másolva!
Az előzetes vélemények elhamarkodottnak bizonyultak Asafa Powell sérülésével kapcsolatban, miután az alapos vizsgálatok ágyékizom-szakadást mutattak ki a 100 m-es síkfutás világcsúcstartójánál, aki így szinte biztosan nem lehet ott a jövő szombaton kezdődő helsinki atlétikai világbajnokságon.

A 22 éves jamaicai sprinter hétfőn Münchenben vizsgáltatta meg magát Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrttal, aki aznap - az eredmények ismerete nélkül - még optimista volt, nem látta súlyosnak a sérülést. A Bayern München és a német labdarúgó-válogatott orvosának azonban a leletek keddi áttanulmányozása során meg kellett változtatnia véleményét.

"Két és fél centis szakadás van az izmában. Asafa kezelését azonnal megkezdték, de egy hétig biztosan nem futhat, aztán majd meglátjuk, mennyit javul az állapota. Amennyiben a vb utolsó napjain lenne a 100 m, biztosra venném, hogy futhatna, így azonban kevéssé valószínű" - mondta Paul Doyle, a vágtázó ügynöke.

Powell egészen június végéig kirobbanó formában versenyzett, az athéni GP-n 9.77 mp-re javította a 100 m világcsúcsát. Június 26-án azonban lágyékhúzódást szenvedett, és egészen a múlt heti londoni Szuper GP-ig nem állhatott rajthoz egyetlen viadalon sem, majd a brit fővárosban néhány lépés után ismét megsérült.