Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a következő idényben egy megújult Grand Prix-sorozat lebonyolítását tervezi, a World Athletics Tour elnevezésű szériához az elképzelések szerint 20 viadal tartozik majd, a Golden League pedig megszűnik.

"Szeretnénk megmutatni, hogy képesek vagyunk a megújulásra és a versenyek modernizálására" - mondta Helmut Digel alelnök, aki hozzátette: biztos benne, hogy az IAAF tanácsa augusztus 15-i, helsinki ülésén zöld utat ad a tervezetnek.

Az új világsorozat az összes kontinenst érinti majd, az egyes állomásokat három kategóriába sorolják, a legerősebbek lesznek az úgynevezett elitcsoport tagjai. Az 1998-ban életre hívott Golden League ugyanakkor megszűnik, az azonban még kérdéses, hogy az egymillió dolláros jackpotnak a jövőben mi lesz a sorsa.

Digel kifejtette: az IAAF a jövőben a mennyiség helyett a minőségre helyezi a hangsúlyt. Ezzel arra utalt, hogy idén a GP-sorozathoz összesen 34 - Golden League-, Szuper GP-, GP- és GP II-es - verseny tartozik. "A viadalok számát radikálisan csökkentjük, ez részben a sportolók érdekében is történik" - mondta.