Vágólapra másolva!
Nem vonul vissza a válogatottságtól Bátorfi Csilla. A hírt maga az érintett erősítette meg Németországból, de a kilencszeres Európa-bajnok asztaliteniszező fontosnak tartotta leszögezni: főszerepet már semmiképpen sem vállal a magyar nemzeti csapatban.

"A sanghaji egyéni világbajnokság után azt mondtam a magyar szövetség vezetőinek: ha szeretnék, hogy szerepeljek még a magyar válogatottban, akkor azt idejében jelezzék nekem" - nyilatkozta Bátorfi.

"Téglás Péter szövetségi kapitány ezen a héten hívott fel telefonon, s abban maradtunk, hogy nem zárom be magam mögött a válogatott kapuját. Az Európa Liga versenysorozatában nem szeretnék játszani, de ha valami nagy baj éri a csapatot, ha valaki megsérül, vagy netán veszélybe kerül az A osztályban való maradás, ott is segítek."

"Ami 2006-ot illeti, a csapat-világbajnokságot Németországban, Brémában rendezik, s ezen örömmel vállalom a tartalék szerepét, illetve, ha kell, egy-egy mérkőzésen odaállok az asztal mellé. Ugyanakkor ezen a világbajnokságon alkalom nyílhat arra, hogy tanácsaimmal, meglátásaimmal segítsem Téglás Péter munkáját, s ezt a lehetőséget sem szeretném kihagyni. Tóth Krisztával néhány Pro Tour viadalon még elindulunk párosban, s emellett német klubomban, Langweidben is folytatom a játékos-edzői pályafutásomat."

A kilencszeres Európa-bajnok, öt nyári olimpián megforduló Bátorfi szerint példásan jó a kapcsolata a magyar szövetséggel, így örömmel vállata a további munkát a magyar válogatottban. "Az eszembe se jutott, hogy nem ülnek le velem tárgyalni a folytatásról, hiszen az elmúlt két évtizedben olyan harmonikus volt a kapcsolatunk, hogy erre nem is kellett gondolnom. Most az biztos, hogy 2007 júniusáig tekintek előre, hogy utána mi lesz, azt ma nem tudom megmondani. Azt azonban kijelenthetem, hogy játékosként semmiképpen nem veszek részt a következő, pekingi olimpián."

"Az én koromban már takarékoskodni kell az erővel, s bár fizikailag a lehető legjobb állapotban vagyok, a motivációval olykor akadnak gondok, de azt gondolom, hogy ez ennyi versenyzés után természetes. Sokan jöttek oda hozzám a májusi, budapesti BEK-döntőt követően, hogy ha így megy a játék, eszembe ne jusson abbahagyni. Mindez szép dolog, de én még emlékszem a balul sikerült athéni olimpia utáni rekaciókra, amikor néhányan azt feszegették, hogy mikor fejezem már be az asztaliteniszt. Most csak annyit mondhatok, hogy egy év múlva gondolom újra ezt a kérdést, addig pedig szeretnék a magyar válogatottat segíteni. Akár játékosként, akár tartalékként, akár csak a kapitány tanácsadójaként" - fejezte be nyilatkozatát Bátorfi Csilla.