Vágólapra másolva!
Sebestyén Júlia úgy döntött, hogy a következő szezonra koreográfust vált. Európa-bajnok műkorcsolyázónőnk kedden utazik el az Egyesül Államokba, ahol a hó végéig azzal az orosz Nyikolaj Morozovval dolgozik együtt, akivel a közös együttműködés két éve a budapesti Eb-n aranyban kamatozott.

Sebestyén Júliának tavaly egy másik világhírű szakember, a sportág "nagyasszonyának" nevezett Tatjana Taraszova készítette el a programjait. A tiszaújvárosi versenyző az első számú reménységünk a jövő évi torinói téli olimpián.

"Ezek a csereberék teljesen megszokottak a műkorcsolyázásban. Mindenki igyekszik mindig valami újjal, meglepővel kirukkolni, s ehhez óhatatlanul új impulzusok szükségesek. Ha végignézem a nemzetközi élmezőnyt, azt látom, hogy Michelle Kwan az utóbbi időben négy koreográfussal is dolgozott, szintén volt Morozovnál, s ha jól tudom, most éppen Taraszovánál van. De Sasha Cohen ugyancsak megfordult mindkettőjüknél. És ezen a szinten az ilyen váltásoknál nincs semmiféle sértődés, Taraszovával nekem is megmarad a jó viszonyom, tudom, hogy rengeteget köszönhetek neki, a programom erősebb lett, és ezt a pontozók is értékelték a versenyeken."

"Az, hogy az idei Eb-n sajnos lecsúsztam a dobogóról, nem a koreográfián múlott. Bízom benne, hogy Nyikolaj Morozovval újra összeállítunk egy hozzám illő kűrt és rövid programot, amelyekkel jól szerepelek az előttünk álló szezonban" - nyilatkozta Sebestyén Júlia, aki az elmúlt hetekben a tanulás terén kiválón helytállt: a Testnevelési Egyetemen műkorcsolya szakedzői szakon ötösre diplomázott, s ugyanitt sportmenedzserként szintén kiváló minősítéssel végzett.

Fábik Tibor