Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap a Fed-kupa Világcsoportjában az elődöntőket rendezik meg: az orosz nőitenisz-válogatott az amerikaiakkal, míg a franciák a spanyolokkal mérkőznek a fináléba jutásért.

A címvédő orosz együttes - a legjobbak közül Marija Sarapova és Szvetlana Kuznyecova sem kerettag - Moszkvában fogadja az Egyesült Államok csapatát.

Az orosz fővárosban pályára lép a wimbledoni bajnok Venus Williams, míg a házigazdáknál Jelena Gyementyjeva és Anasztaszja Miszkina lesz a két éljátékos.. A vendégeknél a világelső Lindsay Davenport az utolsó pillanatban hátsérülés lemondta a szereplést, így hazai siker várható.

A tavaly döntős franciák Aix en Provence-ban a spanyolokat látják vendégül és a Mauresmo, Dechy, Pierce, Razzano összeállítású együttesnek minden bizonnyal nem okoz majd gondot az ibériaiak legyőzése.

a Világcsoport elődöntőjének találkozói és helyszínei
Oroszország - Egyesült Államok (Moszkva)
Jelena Gyemenetyjeva, Anasztaszja Miszkina, Dinara Szafina, Vera Dusevina, illetve Venus Williams, Corinna Morariu, Mashona Washington, Jill Craybass

Franciaország - Spanyolország (Aix en Provence)
Amélie Mauresmo, Nathalie Dechy, Mary Pierce, Virginie Razzano, illetve Nuria Llagostera Vives, Anabel Medina Garrigues, Arantxa Parra-Santonja, Maria Sanchez Lorenzo

A Világcsoport döntőjét szeptember 17-18-án rendezik.