Vágólapra másolva!
A három magyar egységből egy - a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár - már bejutott a döntőbe az evezős Világkupa-sorozat idei utolsó, luzerni állomásán, míg a Bencsik Gábor, Pető Tibor kétpár a középdöntőben folytathatja, a könnyűsúlyú egypárok között induló Lőrinczy Péter ugyanakkor nem került a legjobbak közé.

Lőrinczy második helyen zárta előfutamát, majd a délutáni reményfutamban csupán a harmadik lett, s ez azt jelenti, hogy csak a - 7-12. pozícióért rendezendő - B-döntőbe tudta kvalifikálta magát.

A Bencsik, Pető kettős ugyancsak második lett az előfutamában, de számára ez továbbjutást ért, így szombaton már a fináléba kerülésért szállhat vízre.

A Vk-sorozat első, angliai versenyén aranyérmes Varga, Hirling duó győztesként zárta az előfutamot, ráadásul magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, s ez azt jelenti, hogy az olimpiai ötödik egységnek legközelebb csak a vasárnapi döntőben kell ismét szerepelnie.

Az eredeti tervek szerint magyar részről Haller Ákos (egypár) is harcba szállt volna Svájcban, de ő végül múlt heti betegsége miatt nem vállalta a megmérettetést.