Vágólapra másolva!
Vörös Zsuzsanna szerdán hatodszor nyerte meg az öttusázók egyéni magyar bajnokságát, s mintegy ráadásként győzött az Alba Volán csapatával is. Az athéni olimpia aranyérmese azonban még nem kezdheti meg a nyári szünetet, hiszen augusztus elején Varsóban világbajnokságot rendeznek.

- Olimpiai bajnokként "illett" megnyernie a magyar bajnokságot, vagy nem dőlt volna össze a ház, ha csak a dobogó második fokára állhat?
- Ez az ob kétségkívül presztízsverseny volt, hiszen a mögöttem végül ezüstérmes Füri Csilla és a bronzérmes Szatmári Adrienn is dobogós lehetne bármelyik világversenyen. Így aztán nem túlzás azt mondani, hogy ez a magyar bajnokság világszínvonalú volt. S természetesen nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem.

- Két hete még az Eb-n versenyzett, az olaszországi Montepulcianóban, ahol váltóban ezüstérmes lett, egyéniben viszont csak hetedik. Igaz, egy agyrázkódással járó lovasbaleset után, nem a legjobb egészségi állapotban utazott ki. Azóta teljesen felépült?
- Igen, most már rendben vagyok. És úgy érzem, hogy a formám is biztató az augusztusi, Varsóban rendezendő vb előtt, bár addig persze még sok edzés vár rám.

- Hogy érzi, melyik szám megy a legjobban és melyikben kellene még javulnia?
- Az úszás nagyon jól megy, az Eb-n és az ob-n is csak pár tizeddel maradtam el életem legjobbjától. Futásban viszont még mindenképpen szeretnék előrébb lépni az elkövetkezendő hetekben, bár már az ob-n is sokkal jobban futottam, mint az Eb-n.

- Aktuális téma, mit szól ahhoz, hogy London kapta meg a 2012-es olimpia rendezését?
- Meglepődtem, mert azt hittem, hogy Párizs lesz a befutó, s magam is a franciákra szavaztam volna. Májusban kiválóan rendezték meg a párizsi Világkupát, gyönyörű helyszíneken, ahova az olimpia versenyeit is tervezték. S nem tagadom, a párizsiak pályázata érzelmileg azért is közelebb került hozzám, mert végül én nyertem meg azt a Világkupa-versenyt.

- A 2012-es olimpia idején 35 éves lesz, vagyis akár még a londoni játékokon is indulhatna. Nem gondolkodik rajta?
- Mindenképpen szeretnék majd ott lenni, ám csak nézőként. Valóban akadnak, akik még 35 évesen is versenyeznek, de én akkor már aligha fogok. S különben is, a tendencia inkább az, hogy a mezőny fiatalodik. Viszont nézőként nagyon szívesen elmennék Londonba. Szeretnék már végre úgy ott lenni egy olimpián, hogy lássak is valamit a versenyekből, és főképpen ne gyomorgörccsel menjek oda.

- De 2008-ban, Pekingben még kell izgulnia, ugye?
- Igen, ott még magam miatt kell majd.

Fábik Tibor