Vágólapra másolva!

Négy magyar egység a luzerni evezős-Vk-n

Több mint 700 versenyző nevezett az idei evezős Világkupa-sorozat utolsó viadalára, amelyre péntektől vasárnapig kerül sor Luzernben.

A magyar egységek közül a legjobb esélyekkel a Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezős indul. A duó az első fordulóban, Etonban győzött, majd a müncheni versenyt kihagyta, s amennyiben Svájcban sikerül nyernie, az összetett Vk-győzelem is az övé lesz.

A férfiak kétpárevezős számában az előző Vk-n negyedik helyen végzett Bencsik Gábor, Pető Tibor egység indul. Ők egyre javuló formát mutatnak, így reális esélyük van arra, hogy bejussanak az A döntőbe és ott jól szerepeljenek.

A legnépesebb mezőny a férfi egypárevezősöknél gyűlt össze: 26-an neveztek, így a világ legjobbjai - a német Marcel Hacker vagy a norvég Olaf Tufte - között kell helytállnia Haller Ákosnak, akit a múlt héten egy kisebb vírusfertőzés támadott meg.

Könnyűsúlyú egypárevezősben Lőrinczy Péternek sem lesz könnyű dolga, hiszen itt 18-an szállnak vízre. A luzerni verseny első napján az előfutamokat bonyolítják le, szombaton a remény- és középfutamok, vasárnap pedig a döntők szerepelnek a programban.