Vágólapra másolva!
Szerdán az utolsó felhő is elvonult Dunavarsány felett - természetesen képletesen. Noha Angyal Zoltán szövetségi kapitány is szeretné, ha a nyáron verőfényes idő lenne, számára az volt a legfontosabb, hogy a kajak-kenu válogatott összeállításával kapcsolatban tisztuljon a kép. Nos, a kenu négyesek szerdai, utolsó tesztevezéseit követően véglegessé vált a júliusi, poznani Európa-bajnokságon és az augusztusi, zágrábi vb-n induló csapat összetétele.

"A múlt héten az elnökség a nyílt és szűk körű szakmai bizottság és az én javaslatom ellenére az ezer méteren induló kenu négyesek esetében további tesztelésre kért. A feladatot elfogadtam, s az egyetlen sportszerű módszer, a versenyeztetés mellett döntöttem" - mondta Angyal Zoltán kapitány.

"Szerdán reggel 10 órakor az általam biztos világbajnoki C-4-es indulónak jelölt Sáfrán Mátyás és Balázs Gábor előbb Hüttner Csabával és Fürdök Gáborral teljesítette az egy kilométeres távot, majd délben Kronceker Gáborral és Joób Mártonnal. Utóbb hét másodperccel lapátoltak jobb időeredményt, így marad a javasolt csapat: a vb-n a Sáfrán Mátyás, Balázs Gábor, Kronecker Gábor, Joób Márton kvartett indul, de az Eb-n - miként azt korábban is terveztem - lehetőséget kapnak Fürdökék.

A poznani kontinensbajnokságon C-4 1000 méteren a Hüttner Csaba, Fürdök Gábor, Tóth Márton, Sáfrán Mihály négyes áll majd rajthoz. A fiúkkal elbeszélgettem egy hete, és a pótválogatón a lehető legkomolyabb hozzáállásra kértem őket. Elmondhatom, hogy Sáfrán Mátyás és Balázs Gábor igazi sportemberként, teljes erőbedobással evezte végig a távot mindkét összetételben, amiért a vb-ről ezúttal lemaradó, de az eredményt szintén sportszerűen elfogadó rutinos kenus, Hüttner Csaba is elismerését fejezte ki nekik."