Vágólapra másolva!
A francia nyílt teniszbajnokság háromszoros bajnoka, Gustavo Kuerten két év után visszatér a brazil Davis-kupa-csapatba. A Világcsoportban az oroszok elleni negyeddöntőre készülő franciák ugyanakkor nem számíthatnak legjobbjukra, a Wimbledonban a legjobb nyolc között kiesett Sebastien Grosjeanra.

Kuerten 2003-ban több társával együtt azért mondta le a válogatottságot, mert a brazil szövetség a játékosok megkérdezése nélkül leváltotta a kapitányt. Azóta csak gyengébb képességű teniszezők jutottak szóhoz az együttesben, így a Divízió II-be csúszott le a gárda. "Nagyon boldog vagyok, hogy ismét képviselhetem a hazámat a Davis-kupában" - mondta Kuerten visszatéréséről, amelyre július 15-én a Holland Antillák ellen kerül sor.

"Mentálisan és fizikálisan is elfáradtam, ezért szükségem van egy kis pihenőre" - indokolta a szereplés lemondását Sebastien Grosjean, aki döntését már közölte is Guy Forget szövetségi kapitánnyal. Az orosz-francia mérkőzésre július 15. és 17. között Moszkvában kerül sor.