Vágólapra másolva!
Az elődöntőben kiesett Szávay Ágnes a juniorok versenyében az angol nyílt bajnokságon: a Roland Garroson idén egyesben és párosban is győztes magyar teniszező két játszmában szenvedett vereséget a lengyel Agnieszka Radwanskától. A felnőtteknél Lindsay Davenport - Venus Williams amerikai házidöntő lesz női egyesben, miután a világelső néhány perc alatt megnyerte a csütörtökön esőszünet miatt elhalasztott elődöntőt a francia Amélie Mauresmo ellen.

Szávay korábbi játékától eltérően ezúttal pontatlanul teniszezett: a meccsen 26 önhibát vétett, míg ellenfele csupán nyolcat. A magyar játékos a páros második fordulójában vigasztalódhat: a fehérorosz Viktoria Azarenkával pénteken a 13-as pálya negyedik, utolsó összecsapásán lép pályára.

A felnőttverseny női egyes elődöntőjében Davenport 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 5:3-ra vezetett, amikor félbeszakadt a találkozó. A folytatásban Mauresmo adogatása következett, amelyet simán megnyert, majd az amerikai nullra hozta a szerváját, s ezzel bejutott a szombati fináléba.

A 29 esztendős tengerentúli játékos eddig egy alkalommal, 1999-ben győzött Wimbledonban: a német Steffi Grafot verte 6:4, 7:5-re, majd egy évvel később döntőt játszott, de kikapott Venus Williamstól (6:3, 7:6), aki a következő évben is megnyerte az angol nyílt teniszbajnokságot. Venus Williams és Davenport eddig 26 alkalommal mérkőztek, kettejük párharcában utóbbi vezet 14-12-re. Tavaly háromszor játszottak, s mindegyiket a világelső nyerte. Az idén egyszer (Amelie Island) találkoztak, s azon is Davenport diadalmaskodott.

női egyes, elődöntő:
Davenport (amerikai, 1.) - Mauresmo (francia, 3.) 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 6:4

junior lányok, elődöntő:
Radwanska (lengyel) - SZÁVAY ÁGNES (2.) 7:6 (7-1), 6:2