Vágólapra másolva!
Az első héten végzett munkával a legteljesebb mértékig elégedett Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki a keret versenyzőivel Balatonfűzfőn készül a montreali világbajnokságra, valamint több fiatallal a budapesti junior Európa-bajnokságra.

Az elvégzett munkáról szólva Kiss elmondta: "Mindenki teszi a dolgát, szerencsére semmi sem hátráltat bennünket. Mindenki kellőképp fáradt, ahogy az ebben a fázisban elvárható."

A szakember megjegyezte, külön vigyáznak Cseh Lászlóra, nehogy a vb leendő aranyembere ismét megsérüljön, mint egy évvel ezelőtt. A többiekről a kapitány annyit mondott, hogy Risztov Éva kezdi utolérni magát háromhetes kihagyását követően, ugyanakkor Kovács Ágnes szerepléséről immáron bizonyosan le kell mondani: "Ma is beszéltem vele, továbbá a kezelőorvossal, és sajnos egybehangzó a megállapítás: Ági még mindig alkalmatlan a komolyabb úszásra, azaz sem a világbajnokságon nem számíthatunk rá, sem pedig - ez is szinte bizonyos - az augusztusi Universiadén."

A július 14-én rajtoló junior Eb-vel kapcsolatban Kiss László úgy vélekedett, hogy reménykedni lehet egy kiemelkedő magyar szereplésben, "de hogy ez hány aranyban csúcsosodik ki, azt nehéz lenne megjósolni". Már csak azért sem könnyű tippelni, mert házigazdaként tudható: egész Európa komolyan veszi az utánpótlás legnagyobb viadalát. Jellemző, hogy az oroszok 48 tagú delegációval érkeznek, de hasonló nagyságú küldöttség jön Németországból és Nagy-Britanniából is.