Vágólapra másolva!
Elsőként a címvédő Roger Federer jutott be a döntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon, miután három játszmában, 2 óra 7 perc alatt nyert Lleyton Hewitt ellen. Az Andy Roddick-Thomas Johansson összecsapást eső miatt szombatra halasztották.

Az első játszmában a svájci klasszis azonnal meglepte ellenfelét, simán nyerte saját adogatását és azonnal elvette Hewittét. Az ausztrált azonban nem olyan fából faragták, aki könnyen feladja - ráadásul a tenisz íratlan szabályai is ezt diktálják -, és azonnal visszavette, amit elveszített. A világelső azonban tovább rohamozott, a pályán többnyire az történt, amit ő akart, s a nyolcadik gémben újra brékelte ellenfelét. Ezzel - 36 perc alatt - el is dőlt a nyitó szett sorsa.

A folytatásban (34 perc) az ötödik játékban törte meg a címvédő Hewitt lendületét. Federer biztosan nyerte adogatásait, az ausztrál esetében azonban akadozott a gépezet. Az első helyen kiemelt svájci 5:3-nál szettlabdához jutott, ezt azonban még nem tudta értékesíteni, így a nézőknek még egy gémet kellett várniuk a befejezésig. A torna toronymagas esélyese mindent felvonultatott gazdag repertoárjából: bombaerősen - ha kellett, cselesen - adogatott, tenyeres és fonák oldalról is látványosan ütött, s a hálónál könyörtelen volt.

A harmadik játszmában (57 perc) egészen 6:6-ig fej fej mellett haladt a két játékos. A rövidítés elején azonban megremegett Hewitt keze: előbb elpackázott egy biztosnak tűnő labdát, majd kettős hibát vétett. Federer előbb 4-1-re, majd 5-2-re vezetett, és az ausztrál már csak szépíteni tudott.

A 24 éves világelső - aki 2004-ben és 2003-ban is megnyerte a wimbledoni tornát - ezzel sorozatban 35. összecsapásán győzött füvön.

Az eső miatt szombatra halasztották az Andy Roddick-Thomas Johansson összecsapást. A férfi egyes második elődöntőjében a nyitó játszmában a második helyen kiemelt amerikai Roddick 6:5-re vezet T. Johansson (12. kiemelt) ellen és a svéd adogatása következhet.

férfi egyes, elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - Hewitt (ausztrál, 3.) 6:3, 6:4, 7:6 (7-4)