Vágólapra másolva!
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége apró módosításokkal elfogadta a szakmai bizottság előterjesztését - amely Angyal Zoltán szövetségi kapitány javaslatai alapján készült - a július 28-án kezdődő poznani Európa-bajnokságon és az augusztus 24-én rajtoló zágrábi világbajnokságon induló csapattal kapcsolatban.

A változtatás elsősorban a nők 500 m-es távját érinti, ahol tulajdonképpen még mindhárom számban kérdéses az induló(k) személye. A pénteki pótválogatón ismét összecsap egymással k-2-ben az olimpiai bajnok Kovács Katalin és Janics Natasa, valamint a Paksy Tímea, Benedek Dalma páros, s a csütörtöki döntés értelmében, ha Kovácsék esetleg kikapnak, az MTK klasszisának még aznap meg kell küzdenie az egyes indulás jogáért az első válogatón mögötte második, a második szelektáló viadalon pedig távollétében győztes Viski Erzsébettel. Az eredeti elképzelés szerint Kovácsnak - pénteki kudarcuk esetén - automatikusan járt volna az egyes. A táv négyesének összetétele is csak a szétlövés után alakul majd ki.

A keddi szakmai bizottsági ülésen a további kvartettekkel kapcsolatban több esetben is olyan határozat született, hogy más-más egység képviseli majd az országot az Eb-n, illetve a vb-n. Az elnökség csak a kenu négyesek összeállításába szólt bele, és az eredetileg csupán a vb-re jelölt Kronecker Gábort besorolta az Eb-, a korábban csak az Eb-re beválogatott Fürdök Gábort és Hüttner Csabát pedig a vb-keretbe is. Ezeknek a csapatoknak a végleges összeállítása a következő hetekben nyújtott teljesítmények alapján alakul majd ki.

Az Eb- és vb-csapat:
férfiak, 1000 m:
k-1: Benkő Zoltán (Győri VSE)
k-2: Kökény Roland, Kucsera Gábor (mindkettő Domino Honvéd)
k-4: Kammerer Zoltán (Győri VSE), Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor (mindhárom Domino Honvéd)
c-1: Vajda Attila (Démász-Szeged)
c-2: Kozmann György (Atomerőmű SE), Kolonics György (Csepel)
c-4 (keret): Fürdök Gábor, Hüttner Csaba (mindkettő Démász-Szeged), Tóth Márton (BKV Előre), Sáfrán Mihály (KSI SE), Kronecker Gábor (KSI SE), Joób Márton (Démász-Szeged), Sáfrán Mátyás (KSI SE), Balázs Gábor (KSI SE)
500 m:
k-1: Vereckei
k-2: Kammerer, Kucsera
k-4: az Eb-n Sík Márton, Csamangó Attila (Démász-Szeged), Bethlenfalvi István (Tiszaújváros), Bozsik Gábor (Csepel), a vb-n Benkő, Kökény, Storcz, Horváth
c-1: az Eb-n Kolonics, a vb-n Vajdac-2: az Eb-n Bozsik Attila, Kovács Gergely (mindkettő BSE-ESMA), a vb-n Kozmann, Kolonics
c-4 (keret): Hüttner, Fürdök, Joób, Sarudi Pál (Mezőgép KGF), Kovács, Bozsik
200 m:
k-1: Boros Gergely (Atomerőmű SE)
k-2: Kadler Viktor (Győri VSE), Beé István (Domino Honvéd)
k-4: Kadler, Beé, Babella Balázs (Pécsi KKC), Gyertyános Gergely (UTE)
c-1: Kolonics
c-2: Bozsik, Kovács
c-4: Buzál Miklós, Végh Attila, Vasali László (mindhárom Domino Honvéd), Joób

nők, 1000 m:
k-1: Benedek Dalma (Dunaferr SE)
k-2: Kovács Katalin (MTK), Janics Natasa (Démász-Szeged)
k-4: az Eb-n Szakállas Éva, Rasztotzky Eszter (mindkettő MTK), Faldum Bereniké (Alois Tolnatext KKSC), Keresztesi Alexandra (Démász-Szeged), a vb-n Paksy Tímea (MTK), Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga (mindhárom BSE-ESMA)
500 m:
k-1: Viski vagy Kovács
k-2: a pénteki pótválogató dönt a Kovács, Janics és a Paksy, Benedek egység között
k-4: ?
200 m:
k-1: Szabó Szilvia
k-2: Kovács, Janics
k-4: az Eb-n Paksy, Viski, Patyi Melinda, Fazekas Krisztina (mindkettő MTK), a vb-n Paksy, Viski, Patyi, Szabó Gabriella (KSI SE).