Vágólapra másolva!
Ezüstérmet szerzett a Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat az olaszországi Montepulcianóban rendezett öttusa Európa-bajnokság női váltóversenyében. Győzött az orosz trió, míg a harmadik helyet a házigazdák szerezték meg.

A magyarok a lövészet után a harmadik helyen álltak, majd a gyengén sikerült vívásukkal visszacsúsztak. Mivel azonban nem alakultak ki jelentős pontkülönbségek, a kiváló úszás - többek között Vörös egyéni csúcsa - révén, három szám alapján már a másodikak voltak.

A lovaglás aztán ismét csak nem úgy alakult Füriéknek, ahogy elképzelték - hét akadályt vertek -, viszont az élcsoportbeli ellenfeleik még náluk is többet rontottak, így a 3x1500 méteres futásnak másodikként vághattak neki a magyarok. Az oroszok előnye túlságosan nagynak bizonyult, az ezüstérmes pozíciót viszont szép versenyzéssel őrizte meg a magyar trió.

eredmény, női váltóverseny
1.Oroszország (Tatjana Muratova, Oleszja Velicsko, Ljudmila Szirotkina) 5256 pont
2. MAGYARORSZÁG (VÖRÖS ZSUZSANNA, FÜRI CSILLA, MÁTHÉ VIVIEN) 5204 (lövészet: 263 kör/1060 pont, vívás: 744 pont, úszás: 3:03.44 perc/1320 pont, lovaglás: 1088 pont, futás: 15:32.20 perc/992 pont)
3. Olaszország (Sara Bertoli, Claudia Corsini, Alessia Pieretti) 5152

A magyarok három éremmel zárták az Eb-t. Győzött a Balogh Gábor, Kállai Ákos, Fülep Sándor összeállítású csapat a hagyományos versenyben és a váltóban is, második lett a Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Máthé Vivien alkotta női staféta.