Vágólapra másolva!
Aranyérmet szerzett a Balogh Gábor, Fülep Sándor, Kállai Ákos összeállítású magyar csapat az olaszországi Montepulcianóban zajló öttusa Európa-bajnokság férfi váltóversenyében. A második helyen az orosz, a harmadikon a lengyel trió végzett.

A magyarok a nyolcadik helyet eredményező lövészetet követően fokozatosan zárkóztak fel, első nagy lépésként megnyerték a vívást, majd tartották a pozíciójukat az úszásban, aztán pedig jól lovagoltak, így a zárószámot már az élről kezdték, igaz, csupán négy másodperccel hamarabb, mint a lengyelek, és kilenccel előbb, mint az oroszok.

Előbbiek hamar leszakadtak, utóbbiakkal azonban nagy küzdelem bontakozott ki. A magyar csapatban előbb Fülep, majd Kállai futotta le a maga 1500 méterét, majd következett Balogh, akit a táv közben Szabirhuzin megelőzött. A hajrá azonban az olimpiai ezüstérmes, egyéniben kétszeres világelső magyar elképzelése szerint alakult, amennyiben meggyőző magabiztossággal lépett el riválisa mellől.

"Sok pontot elszórtunk a lövészet és a vívás során, de szerencsére az ellenfelek is. Remek fizikai számokkal és jó lovaglással azonban megérdemelten nyertünk" - értékelt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A magyar csapat ezzel megvédte címét. Tavaly Kállai és Fülep mellett a fiatal Marosi Ádám szerepelt.

eredmény, férfi váltóverseny
1. MAGYARORSZÁG (BALOGH GÁBOR, FÜLEP SÁNDOR, KÁLLAI ÁKOS) 5560 pont (lövészet: 268 kör/1120 pont, vívás: 844 pont, úszás: 2:48.17 perc/1324 pont, lovaglás: 1164 pont, futás: 13:33.8 perc/1108 pont)
2. Oroszország (Nyikolaj Jaskov, Alekszej Velihodnij, Rusztem Szabirhuzin) 5532
3. Lengyelország (Marcin Horbacz, Andrzej Stepanek, Tomasz Chmielewski) 5460

Vasárnap a női váltóversenyt rendezik, a magyar csapatban Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla és Máthé Vivien szerepel.