Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig a Szeged melletti Maty-éri pálya ad otthont a kajakosok és kenusok országos bajnokságának, amely egyben a második és utolsó válogatóverseny a július 28-án rajtoló poznani Európa-bajnokságra és az augusztus 24-én kezdődő zágrábi világbajnokságra.

A három héttel ezelőtt rendezett első szelektáló viadal csupán két fontos kérdésre adott választ a két világversenyre utazó magyar csapattal kapcsolatban, nevezetesen, hogy a vízbe borult olimpiai bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa páros tagjai nem indulhatnak egyesben és párosban is, valamint, hogy a kétszeres ötkarikás aranyérmes Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor kajaknégyes változatlan összeállításban versenyez majd.

A fennmaradó számokban még semmi nem dőlt el, így izgalmas küzdelmekre van kilátás a hétvégén. Az ob-n természetesen négyesben is rendeznek futamokat, de ez nem változtat a válogatási elven, azaz Angyal Zoltán szövetségi kapitány az egyesben és párosban mutatott teljesítmények alapján állítja össze az Eb-n és vb-n induló kvartetteket. Amennyiben szükséges, a később rendezendő úgynevezett szétlövés dönt majd az adott szám indulójáról.

a Hídépítő-kupáért kiírt ob programja
péntek
9.30: 1000 m-es elő- és középfutamok
15.00: 500 m-es elő- és középfutamok

szombat
9.20: 1000 m-es döntők
16.00: 200 m-es elő- és középfutamok

vasárnap
9.30: 500 m-es döntők
15.15: 200 m-es döntők.