Vágólapra másolva!
A magyarok közül egyedül Czink Melinda jutott tovább a hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokság női egyes selejtezőjének második fordulójából, míg Németh Virág és Kuti Kis Rita kikapott.

Czink egy horvát teniszezőt vert három szettben, Kuti Kis francia, Németh pedig argentin játékostól szenvedett vereséget. Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó és Nagy Kyra kedden az első körben búcsúzott. Czink a főtáblára jutásért Tatjana Pucsekkel mérkőzik. A fehérorosz lány jelenleg 218. a világranglistán, míg a magyar a 133.

Szerdán közzétették a viadal kiemeltjeit: a férfiaknál a címvédő Roger Federer, míg a hölgyeknél az amerikai Lindsay Davenport áll a lista élén.

A tavaly és tavalyelőtt is győztes svájci klasszis mögött a 2004-ben döntős amerikai Andy Roddick a második, a 2002-ben diadalmaskodó ausztrál Lleyton Hewitt pedig a harmadik, míg a Roland Garros idei bajnokát, a spanyol Rafael Nadalt a negyedik helyen rangsorolták. Az orosz Marat Szafin, aki megnyerte az esztendő első Grand Slam-tornáját, az Australian Opent, az ötödik pozícióba került.

A nőknél a világranglista-vezető Davenport mögött a címvédő orosz Marija Sarapova a második, megelőzve a francia Amélie Mauresmót és a Melbourne-ben bajnok amerikai Serena Williamst, a tavalyi wimbledoni döntő másik résztvevőjét. Az ötödik és hatodik helyet két további orosz teniszező, Szvetlana Kuznyecova és Jelena Gyementyjeva foglalja el, míg a belga Justine Henin-Hardenne, a francia nyílt bajnokság győztese a hetedik.

Középfültő-gyulladása miatt visszalépett az angol nyílt teniszbajnokságtól az ausztrál Alicia Molik. A 24 éves játékos hazatért Ausztráliába, miután fájdalmai miatt már a felvezető tornának számító, 585 ezer dollár összdíjazású eastbourne-i versenyen is fel kellett adnia a küzdelmet.

"Sajnos nem fogok Wimbledonban játszani, ez a szomorú valóság" - mondta a világranglista kilencedik helyén álló Molik, aki hazájában az év első Grand Slam-tornáján a negyeddöntőig menetelt. "Csak akkor fogok újra pályára lépni, ha teljesen egészségesnek érzem magam és százszázalékosan tudok teljesíteni." Orvosai szerint teljes felépülése akár hat hónapot is igénybe vehet.

Női egyes, selejtező, második forduló:
Czink Melinda (19.) - Mezak (horvát) 6:4, 3:6, 6:1
Beltrame (francia, 9.) - Kuti Kis Rita 4:6, 6:3, 6:4
Fernandez (argentin) - Németh Virág 6:3, 6:2