Vágólapra másolva!
Cseh László tarolt a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi versenysorozaton: a Kőbánya SC klasszisa a négy állomásból álló viadalt mind 200, mind 400 m vegyesen megnyerte, s ami még lényegesebb: első magyarként az abszolút versenyben is diadalmaskodott, vagyis a több száz úszót mozgósító eseményen ő teljesített a legjobban.

A körút Barcelonát, a franciaországi Canet-en-Roussillont és Rómát követő befejező állomásán, Monte-Carlóban Cseh még úgy is toronymagasan végzett az összetettben az élen, hogy a 400 m vegyesen ezúttal fáradtan mozogva, önmagához képest szerényebb időt produkált. Tudniillik azzal együtt is simán nyert, hogy 4:18.91 perc alatt ért célba szerda este. A végső sikeréhez a legnagyobb segítséget azzal szolgáltatta magának Turi György mesteredző tanítványa, hogy előzőleg Canet-en-Roussillonban Európa-rekordot repesztett 4:10.10 perccel.

A monacói vetélkedő második napján a klubtársnő, Kovács Ágnes is jeleskedett, hiszen a mellúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnoka eddigi legjobbját érte el 200 m vegyesen 2:16.65 perccel, amivel nyerte is a szám döntőjét, míg 50 m mellen a harmadik lett 32.69 másodperccel.

A csekély létszámú magyar küldöttségnek ugyancsak a Kőbánya SC színeiben úszó harmadik tagja, Rudolf Roland ötödik hellyel zárta szereplését a Mare Nostrumon: a monacói viadalon 2:04.09 perc alatt ért célba 200 m háton.

A sorozatot értékelve Kiss László szövetségi kapitány így nyilatkozott: "Nagyon örülök, hogy Cseh László megnyerte a Mare Nostrumot, amelyen korábban egy-egy állomáson volt már győztes a mi versenyzőnk, például Kovács Ági is, de a teljes versenykörúton ez a mostani az első ilyen nagy sikerünk. Ráadásul Kovács Ágnes is tudott javítani a befejező napon 200 vegyesen, hozzájuk képest Rudolf Roland haloványabb volt, igaz, ő Rómában betegen versenyzett. Összességében azt mondhatom, hogy aki olyan pazar szériát képes produkálni, mint amilyet Cseh Laci, annak a felkészülése rendben van, s bizakodásra ad okot a vb előtt bő egy hónappal, de bízom abban is, hogy Kovács Ági ugyancsak hozni fogja a világbajnoki kiküldetési szintet a jövő heti országos bajnokságon."