Vágólapra másolva!
Az olimpiai bronzérmes, vb-második, Európa-bajnok Cseh László vasárnap újabb győzelemmel gyarapította diadalainak számát az úszók Mare Nostrum elnevezésű versenysorozatának harmadik állomásán, Rómában: a Kőbánya SC kitűnősége a viadal befejező napján legerősebb számában, 400 m vegyesen végzett az élen újfent magabiztosan, 4:13.06 perccel.

A mellen olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes klubtársnő, Kovács Ágnes volt felségterületének, a 200 méternek az esti itáliai döntőjében a hatodik időt produkálta 2:31.53 perccel. Az Athénban számára olimpiai negyedik helyet hozó számban, 200 m vegyesen viszont ezúttal nem állt rajthoz.

Ugyanitt a Jövő SC-II. kerület tehetsége, Verrasztó Evelyn, aki a délelőtti selejtezőben a harmadik legjobb eredményt érte el (2:20.25 p), a fináléban javított, s végül is a 2. lett 2:18.53 perccel. Rossz hír viszont, hogy klubtársa, a 200 m mell ötkarikás ezüstérmese, Gyurta Dániel a csalódást keltő szombati szereplés (7. hely) után vasárnap 1:04.50-nel csak a 12. időt úszta 100 méteren, ennél fogva nem került döntőbe.

Ugyanez történt Rudolf Rolanddal 200 m háton, a Kőbánya SC sportolójának mentségére szolgáljon, hogy előző nap rosszul lett, s vasárnap is betegen versenyzett. A sorozat negyedik, befejező állomása Monte-Carlo, ahol - kedden és szerdán - Cseh, Kovács és Rudolf igyekszik gyarapítani "körutas" pontjai számát, vagyis a világcsúcshoz viszonyítva minél jobb időt elérni, ezáltal pedig a lehető legelőkelőbb helyen végezni a pénzjutalom szempontjából sem mellékes abszolút rangsorban.

Pillanatnyilag Cseh áll a legjobban a nemzetközi listán: a római szervezők lajstroma szerint a szombaton, 200 m vegyesen produkált 1:59.81 perces eredménye a monacói záró próba előtt a harmadik pozíciót jelenti számára.