Vágólapra másolva!
Magyar aranyérmese is van a női asztalitenisz Bundesligának, s az ötszörös Európa-bajnok Tóth Krisztinának igencsak komolyak az érdemei abban, hogy a hét végén egy kisváros "nagy csapata", a TV Busenbach jutott fel a csúcsra.

Az első osztályú német bajnokság alapszakaszában a TV Busenbach csupán a harmadik helyen végzett, de a rájátszásban az elődöntőben kiejtette a 3B Berlin Tischtennist, a döntőben pedig azt az FSV Kroppachot verte, amely az idei BEK-győztes, Bátorfi Csillával felálló Müllermilch Langweidet búcsúztatta.

A Busenbach a döntő első mérkőzésén egészen elképesztő bravúrt vitt véghez: 6-0-ra győzött - Tóth Krisztina párosban és egyesben is nyert egy meccset -, így a visszavágó tulajdonképpen formalitás volt.

S amikor a szombat esti találkozó elején ötszörös Európa-bajnokunk a kínai Zsu Fanggal az oldalán megnyerte a nyitó párost, matematikailag is eldőlt a bajnoki cím sorsa. (A visszavágó hivatalos végeredménye 6-2 lett a Kroppach javára, de ez már csak a statisztikusok számára fontos információ.)

"Több meccslabdát hárítva, óriási mérkőzésen nyertük meg 3-2-re a párost. Utána egy kört még lejátszottunk, de a többi találkozót feladtuk, és olyan ünneplés kezdődött, amilyenben még soha sem volt részem! A visszavágóra hozzávetőleg száz szurkolónk is elkísért bennünket, és legalább egy órán keresztül pezsgőztünk, énekeltünk, fényképezkedtünk. Aztán fantasztikus fogadtatásban volt részünk vasárnap otthon is, kabrio kocsin vittek végig bennünket a városban, fogadott bennünket a polgármester is, és a bulihoz még egy grillpartit is rendeztek számunkra" - árulta el Tóth Krisztina.

Fábik Tibor