Vágólapra másolva!
Zsinórban 28. mérkőzését nyerte meg füves pályán Roger Federer, a svájci világelső a hallei tenisztorna elődöntőjében a német Haast győzte le 6:4, 7:6-ra. Queen's régi-új királya az amerikai Andy Roddick lehet, az amerikai teniszező triplázásra készül. A birminghami női torna döntőjét az orosz Sarapova és a szerb-montenegrói Jankovic vívja.

Elsőként az 1. helyen kiemelt Roger Federer jutott be a 680 ezer euró összdíjazású németországi füves pályás tenisztorna döntőjébe, miután két játszmában nyert a hazai közönség előtt szereplő Tommy Haas ellen.

A wimbledoni bajnok svájci klasszis már 28 meccset nyert sorozatban füves pályán, s ezzel második ebben a rangsorban: a legendás svéd Björn Borg 1976 és 1981 között 41 mérkőzésen volt veretlen ezen a borításon.

A svájci klasszis ellenfele az orosz Marat Szafin lesz, aki három szettben legyőzte az argentin Guillermo Canast.

ATP-torna, Halle (659 ezer euró), elődöntő
Federer (svájci, 1.) - Haas (német, 7.) 6:4, 7:6
Szafin (orosz, 2.) - Canas (argentin, 4.) 6:3, 4:6, 6:2

Queen's címvédője, Andy Roddick sorozatban 14. mérkőzését megnyerve egymás után harmadszor jutott fináléba, az amerikai klasszis 6:3, 2:6, 6:2-ry győzött a cseh Radek Stepanek ellen.

Amennyiben Roddick a döntőben legyőzi a horvát Ivo Karlovicot, utoléri a viadal történetének eddigi két triplázóját, Lleyton Hewittot és John McEnroe-t.

ATP-torna, Queen's (659 ezer euró), elődöntő:
Roddick (amerikai, 2.) - Stepanek (cseh, 4.) 6:3, 2:6, 6:2
Karlovic (horvát) - T. Johansson (svéd, 6.) 6:4, 7:6

A wimbledoni címvédő, orosz Marija Sarapova szorosabb első játszmát követően összességében könnyedén jutott a birminghami torna döntőjébe, miután 7:5, 6:1-re legyőzte a francia Tatjana Golovint. Sarapova ellenfele a vasárnapi fináléban a szerb-montenegrói Jelena Jankovic lesz, aki az amerikai Laura Granville ellen diadalmaskodott két 6:2-es szettben.

WTA-torna, Birmingham (200 ezer dollár), elődöntő
Jankovic (szerb-montenegrói, 3.) - Granville (amerikai) 6:2, 6:2
Sarapova (orosz, 1.) - Golovin (francia, 5.) 7:5, 6:1.

[origo] / (MTI)