Vágólapra másolva!
A hétvégi szegedi válogatóversenyen nyújtott teljesítmények alapján Angyal Zoltán szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a tavaly Athénben címét megvédő férfi kajaknégyes - Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor - változatlan összeállításban képviselheti a magyar színeket 1000 méteren a júliusi, poznani Európa-bajnokságon és az augusztusi, zágrábi világbajnokságon.

Amint azt a szakember elmondta: a döntés független a második, június 24-26-án sorra kerülő szelektáló viadal eredményeitől.

"A verseny után leültem beszélgetni a négy fiúval, edzőikkel, Sári Nándorral és Séra Miklóssal, s elmondtam nekik, hogy örülök a teljesítményüknek, és hétfőtől lehet készülni a négyesre, hiszen mindannyian teljesítették a feltételeket. Szeretném ismét elmondani, hogy nem akartam szétszedni a négyest, fel akartam piszkálni őket, hogy ne kényelmesedjenek el, és az egész férfi kajak szakágban mozduljon meg egy kicsit az állóvíz. Az első válogató után azt gondolom, hogy mindkét célomat elértem" - mondta Angyal.

Idén a négyeseknek nem írtak ki külön válogatót, a kapitány az egyesben és párosban mutatott produkciók alapján állítja össze a kvartetteket. Az ötkarikás aranyérmes egység sem élvezett védettséget.