Vágólapra másolva!
Kótai Mihály egyhangú pontozással legyőzte az argentin Raul Eduardo Bejaranót, így WBF öve mellé az IBO nagyváltósúlyú világbajnoki címét is megszerezte a németországi Ascherslebenben.

Bár ellenfele sokat támadott, Kótai mindvégig uralta a mérkőzést, amelyen inkább a küzdelem, semmint a látványosság dominált. A magyar bokszolónak csupán a negyedik menetben volt egy jelentősebb megingása, végül azonban meggyőző fölénnyel (118-111, 118-111, 117-112) diadalmaskodott.

Az ötödik legrangosabb szervezetnek tartott IBO címének elhódításával Kótai (32 győzelem, 16 KO, 1 vereség) az első magyar profi ökölvívó, aki kétszeres világbajnoknak mondhatja magát.

A brit Rick Hatton a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) új világbajnoka kisváltósúlyban. A 26 éves szigetországi öklöző a manchesteri címmeccsen remek teljesítménnyel fosztotta meg trónjától a 35 esztendős, orosz születésű, de ausztrál színekben versenyző Kostya Tszyut, aki tíz éve uralja ezt a súlycsoportot.

A 12 menetesre tervezett összecsapás 11. felvonása után Tszyu egyszerűen ülve maradt a sarokban, és jelezte: nem tudja folytatni a mérkőzést. Hatton 39. profi találkozóját nyerte meg, és még egyszer sem kapott ki.

[origo]/(MTI)