Vágólapra másolva!
A Fehérvár Plazában megtartott mérlegeléssel lezajlott a kétfordulós Magyarország-Egyesült Államok amatőr ökölvívó csapattalálkozó első hivatalos eseménye. Pénteken 19 órai kezdettel Székesfehérváron, a Köfém-csarnokban, majd vasárnap 16 órától Kecskeméten, a Városi Sportcsarnokban csapnak össze a két ország legjobb amatőr kesztyűsei.

Nyolc párban lesznek mérkőzések, az 51 kg, a 64 kg és a szupernehézsúly üresen marad, de lesz így is slágerösszecsapás bőséggel, hiszen mind az öt beharangozott amerikai bajnok szorítóba lép, a magyar válogatott pedig lehető legerősebb összeállításában áll ki.

Id. Balzsay Károly - aki szövetségi kapitányi minőségében most debütál a válogatott élén - minden körülmények között győzelmet vár versenyzőitől. "Különösen a három pesterzsébeti klasszisunk, Szántó Imre tanítványai, Bedák Pál, Bedák Zsolt és Dudás Tibor vannak kirobbanó formában, de Szűcs Istvántól is jó bokszot várok. Természetesen kár, hogy 51 és 64 kg-ban sem lesz mérkőzés, Káté Gyulára, világbajnoki bronzérmesünkre nagyon ráfért volna már egy komoly összecsapás. A kecskeméti találkozón mindenképpen bevetem a három hazai fiút, a KSC öklözőit: Pekanov Tamást, Kovács Józsefet és Szellő Imrét."

Horváth Gábor, a fehérvári csata főrendezője, a helyi Horváth Boksz Club tulajdonosa - mellesleg virtuóz prímás - különleges meglepetést tartogat a nézők számára a pénteki összecsapás kísérőprogramjaként: fellép saját triójával, majd a mérkőzés bevezetőjeként 15 tagú cigányzenekar játssza el a két ország himnuszát.

A két válogatott összeállítása:
48 kg: Bedák Pál (Pesterzsébet)
54 kg: Bedák Zsolt (Pesterzsébet)
57 kg: Ladányi Róbert (Vasas-Rica Hungária)
60 kg: Dudás Tibor (Pesterzsébet)
69 kg: Szili István (Kőszeg)
75 kg: Nagy András (Vasas-Rica Hungária)
81 kg: Szűcs István (Vasas-Rica Hungária)
91 kg: Darmos József (Vasas-Rica Hungária)

48 kg: Vincent Montoya (17 éves, 2. az idei amerikai bajnokságon)
54 kg: David Clark (20, 3.)
57 kg: Mark Davis (21, 1.)
60 kg: Michael Evans (27, 1.)
69 kg: Demetrius Andrade (17, 1.)
75 kg: Shawn Estrada (20, 3. a 69 kg-ban)
81 kg: William Rosinsky (20, 1.)
91 kg: Anthony Grano (24, 1.)

Ch. Gáll András