Vágólapra másolva!
Újabb kínai játékost búcsúztatott a sanghaji asztalitenisz-világbajnokságon a dán Michael Maze, aki ezzel - egyedüli európaiként - bejutott a legjobb négy közé férfi egyesben.

A csapatban idén Európa-bajnok játékos a vb-k történetének egyik legemlékezetesebb feltámadását produkálta a Hao Suaj elleni negyeddöntőben. Ázsiai riválisa ugyanis megnyerte az első három játszmát, és a negyedik szettben is 10-7-re vezetett (azaz három meccslabdája is volt), a végén mégis Maze örülhetett.

A férfi párosok fináléjában nem tudta megismételni korábbi bravúros teljesítményét a német Timo Boll, Christian Süss duó, így a vébé második aranyérmét is a kínaiak szerezték meg.

Az elődöntőben az olimpiai bajnok - szintén kínai - Csen Csi, Ma Lin párost legyőző német egység a Kung Ling-huj, Vang Hao kettőssel csatázott a fináléban, ám ezúttal kevés sikerrel, és öt játszmában kikapott. A mérkőzésnek magyar vonatkozása is volt, hiszen Bajdik István látta el az egyik játékvezető tisztét.

Női egyesben az athéni olimpián aranyérmes kínai Csang Ji-ning diadalmaskodott, aki a döntőben honfitársát, a vegyes párosban szerdán aranyérmet szerző Kuo Jüét győzte le 4-2-re. Csang Ji-ning a vb-n mindössze három játszmát vesztett el.

férfi egyes, negyeddöntő:
Vang Li-csin (kínai) - Csen Csi (kínai) 4-2 (-8, 10, 4, -8, 9, 3)
O Szang Jun (koreai) - Peter Karlsson (svéd) 4-2 (7, -11, 7, 7, -7, 9)
Ma Lin (kínai) - Liu Kuo-cseng (kínai) 4-2 (-5, -9, 11, 8, 6, 9)
Michael Maze (dán) - Hao Suaj (kínai) 4-3 (-5, -8, -6, 10, 7, 9, 6)

az elődöntő párosítása:
Maze - Ma Lin
Vang Li-csin - O Szang Jun

férfi páros, döntő:
Kung Ling-huj, Vang Hao (kínai) - Timo Boll, Christian Süss (német) 4-1 (9, 3, 9, -7, 6)

női egyes, elődöntő:
Csang Ji-ning (kínai) - Lin Ling (hongkongi) 4-1 (-10, 4, 5, 3, 7)
Kuo Jüe (kínai) - Kuo Jen (kínai) 4-1 (-10, 3, 6, 7, 9)

döntő:
Csang Ji-ning - Kuo Jüe 4-2 (-5, 7, 7, -4, 8)