Vágólapra másolva!
 A magyar női válogatott könnyedén 3-0-ra nyert az osztrákok ellen, s ezzel az ötödik helyen zárt a dániai Aarhusban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon. A három Statisztika-játékossal felálló csapat - Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina is pihent - valósággal legázolta a nem túl nagy harci kedvet mutató osztrák együttest. A férfi válogatott a 17. helyen végzett, miután a helyosztó mérkőzésen 3-1-re verte a görögöket.

Tizenhárom éve nem szerepelt ilyen gyengén magyar női válogatott a kontinensviadalon, és a sikertelenség azért különösen bosszantó, mert végül három győzelemmel, s mindössze egy - de nagyon eltaktikázott - vereséggel végzett a gárda az ötödik helyen. Románia nyerte a női csapatversenyt, miután a fináléban nagy küzdelemben legyőzte a horvát együttest.

Negyedik mérkőzését is megnyerte, és ezzel a 17. helyen végzett a magyar férfi válogatott. Harczi Zsolt szövetségi kapitány Pázsy Ferencet és Fazekas Pétert pihentette, ám az együttes két legjobbja nélkül is simán győzött.

A Challenge-kategória győzteseként kupát és aranyérmet is átvehettek Harczi tanítványai, ez azonban még nem jelenti automatikusan azt, hogy a következő Eb-n - 2007-ben Belgrádban - már a legjobbak között indulhatnak. A néhány éve bevezetett új rendszer szerint ugyanis a korábban Szuperligának nevezett, oda-vissza alapon rendezendő, két éven át zajló Eb-selejtezőről vezet az út a kontinensviadalra.

"Két éve, a courmayeuri Eb-n is 17. volt a magyar válogatott, de korántsem ilyen mérleggel" - értékelt a szakvezető, aki fél éve vette át a csapat irányítását. "Furcsa érzés, hogy négyből négy győztes találkozóval, 12-5-ös mérkőzésaránnyal is 'csak' a 17. helyen zártunk, de tekintsük ezt első lépésnek. Annyi már most biztos, hogy ismét világklasszisok jönnek majd Magyarországra játszani ellenünk, s ez sem lebecsülendő!"