Vágólapra másolva!
Lance Armstrong, a Tour de France kerékpáros körverseny hatszoros bajnoka kedden a 208 km-es Párizs-Camembert egynapos viadallal folytatja felkészülését az idei Tourra, melyet hetedszer is szeretne megnyerni.

A Discovery Channel csapat amerikai sztárja vasárnap 43. helyen végzett a Fleche-Brabanconne egynapos belgiumi versenyen, az évad második ProTour versenyén. Március elején betegség miatt feladta a Párizs-Nizza viadalt. Armstrong jelezte, hogy április 3-án rajthoz áll a Tour de Flandrián, majd április 19-25. között a Georgia körversenyen, odahaza, az Egyesült Államokban, melyen címvédőként szerepelne.

A földkerekség legjobbnak tartott profi kerékpárosa három évi szünet után tér vissza a Párizs-Camembert viadalra, amely a francia fővárosból a normandiai sajtrégió központjába, Magnanville-be vezet. Az austini (Texas) kerekes 2000-ben második volt itt, 2001-ben tizenharmadik, 2002-ben hetvenötödik.

Idén a már 37 éves francia Laurent Brochard az esélyes, aki 2001-ben és 2003-ban diadalmaskodott a versenyen. A tavalyi győztes francia Erick Bouyer nem indul, mert narkolepsziában - alvási rendellenességben - szenved.

Armstrong eddigi hat győzelmét a US Postal szponzorálásával érte el, a télen azonban megváltozott a csapat neve és a Discovery Channel lett az új támogató. A főnök továbbra is a zseniális belga Johan Bruyneel, akinek oroszlánrésze volt Armstrong sikereiben.

Ch. Gáll András