Vágólapra másolva!
Mindkét csapatunk 3-2-es győzelemmel kezdte a dániai Aarhusban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságot, a férfiak a bolgárokat verték, míg a nők Szlovákia ellen győztek nagy csatában.

Challenge-divízió, a 17-32. helyért:
Magyarország - Bulgária 3-2
Fazekas Péter - Feng 0-3 (-6, -7, -5)
Pázsy Ferenc - Keszov 3-0 (7, 9, 5)
Zwickl Dániel - Parapanov 3-2 (-8, 10, -10, 7, 9)
Pázsy - Feng 1-3 (-6, -9, 9, -6)
Fazekas - Kessov 3-0 (8, 7, 8)

A kontinensviadal selejtezője során még szerény eredményeket produkáló bolgár válogatott egy korábbi kínai válogatott "leigazolásával" váratlanul megerősödött, s ennek következtében meglehetősen nehézzé tette a magyarok számára a bemutatkozást.

Az egykori vb-ezüstérmes két egyéni győzelmét eleve biztosra lehetett venni, így a további mérkőzéseken nem szabadott hibázni. Volt is riadalom, amikor a harmadik összecsapáson Zwickl Dániel ellen a döntő játszmában 9-7-re vezetett a nem túl magasan jegyzett ellenfele. Az ifjúsági Európa-bajnok azonban fordított, s így a csapatgyőzelem sem maradt el.

A magyar válogatott, amely az Eb-selejtezős helyezése alapján került a II. kategóriát jelentő Challenge-divízióba, a legjobb esetben is tizenhetedikként zárhat. Az első győzelemmel viszont huszonnegyediknél már nem lehet rosszabb. A következő ellenfél hétfőn 13 órakor az olasz csapat lesz.