Vágólapra másolva!
Az Adriai-tenger parti Omisaljban nemzetek közötti ökölvívó mérkőzést vívott Horvátország és Magyarország válogatottja, ahol a házigazdák a lehető legkisebb különbséggel győztek, de semleges szorítóban fordított is lehetett volna az eredmény.

Horvátország - Magyarország 12:10
57 kg: Klaric - Ladányi Róbert 0:3
60 kg: Palic - Dudás Tibor 2:1
64 kg: Borisz Katalinic - Káté Gyula 1:2
69 kg: Borna Katalinic - Szili István 1:2
69 kg (junior): Kujevic - Harcsa Norbert 0:3
75 kg: Matkovic - Szellő Imre 2:1
75 kg: Bajrektarevic - Nagy András 2:1
81 kg: Sandalj - Balogh Sándor 3:0
81 kg: Sivolija - Szűcs István 2:1
91 kg: Djipalo - Darmos József 1:2
91 kg: Bakurin - Varga Balázs 2:1

"A legfeltűnőbb részrehajlás a Matkovic-Szellő összecsapáson történt, nem is tudom, hogyan hozták ki győztesnek a horvát fiút. Legalább ennyire érthetetlen Szűcs István veresége az Eb-ezüstérmes Marijo Sivolijától - pedig itt két magyar pontozó volt egy horváttal szemben.." - magyarázta id. Balzsay Károly szövetségi kapitány.

A szakvezető az alsóbb súlycsoportokban szereplő magyarok teljesítményét emelte ki, s elmondta, nagyon is elégedett a jócskán tartalékos - a két Bedák, továbbá Oltványi nélkül felálló - válogatott szereplésével.

Április 5-10. között Usti nad Labemben szerepel egy magyar különítmény, majd április 19. és 25. között Törökországban bokszolnak a magyarok. A tavasz csúcseseménye a két Magyarország-Egyesült Államok válogatott viadal lesz, az első május 6-án, Székesfehérváron, a második május 8-án, Kecskeméten. Tíz súlycsoportban csapnak össze a két ország legjobbjai, szupernehézsúlyban ugyanis nincs méltó magyar bokszoló...

Ch. Gáll András