Vágólapra másolva!
Továbbra is Gémesi György, a MOB alelnöke, az MDF elnökhelyettese irányítja a Magyar Vívószövetséget (MVSZ). Gödöllő polgármestere a pénteki közgyűlésen egyedüli jelöltként kapott újra bizalmat, mandátuma a 2009-ben esedékes tisztújításig szól. Az egykori vívó 1998 nyarán került az MVSZ élére.

A tagság több ponton alapszabályt is módosított, ennek értelmében az elnökség 25-ről 15 fősre csökkent. A vezető testületben - a korábban már megszellőztetett elképzeléseknek megfelelően - az üzleti élet több jeles képviselője is helyet kapott, így az általános alelnök Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde Rt. elnöke lett, míg a gazdasági alelnök továbbra is Nagy György, az Erdért Rt. tulajdonosa maradt. Bekerült még a vezetőségbe többek között Nyúl Sándor, a Trigránit Fejlesztési Rt. vezérigazgatója, Bodnár Zoltán, az Eximbank Rt. vezérigazgatója, Tringer Zoltán, a Renault Hungária igazgatója és Boros Attila, a Gallon-Transz kft. igazgatója is.

A szakmát mások mellett Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok, valamint Mincza-Nébald Ildikó és Kulcsár Krisztián világbajnok párbajtőröző képviseli. Az új alapszabály értelmében nem kerülhetett be a vezető testületbe olyan személy, aki a szövetségtől fizetést kap. A megújulás hátterében az a remény áll, hogy ily módon a szövetség kevésbé függ majd az éves állami támogatás nagyságától, illetve átutalásának időpontjától.

A közgyűlésen arról is határoztak, hogy a szakmai megújulás jegyében - a részletek kidolgozása után - szakági bizottságok állnak majd fel.